Voeding

Erwten protein

Proteïne poeders worden gebruikt, omdat ze aminozuren bevatten die het herstel en behoud van spieren na het sporten bevorderen. Steeds vaker wordt voor proteïnepoeders gekozen die plantaardig zijn, zoals erwten poeder. Erwtenpoeder is dan ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Door het innemen van erwten poeder krijg je extra eiwitten binnen. Dit is goed na een workout, maar ook als je op een gezond gewicht wilt blijven, omdat erwten proteïne poeder voor een verzadigd gevoel zorgt.

12A9ACF1-97B3-4B91-B4C0-2001B8E1690E

Voldoende eiwitten consumeren

Voeding is element dat uvoor mij erg belangrijk is. Ik probeer dan ook een goede balans te vinden tussen enerzijds gezond en bewust eten en anderzijds lekker te genieten van het leven. Voor mijzelf hanteer ik dan ook meestal de 80/20 regel en ik moet bekennen dat het in de zomer maanden ook weleens 70/30 is met al die fijne terrassen en buitenfeestjes. Maar de rode draad is toch wel gezonde voeding. Door dagelijks met verse ingrediënten te koken, probeer ik dan ook voldoende koolhydraten, goede vetten en eiwitten binnen te krijgen.

Binnen mijn trainingsprogramma mag ik rond de 2100 calorieën per dag eten verdeeld over de bovengenoemde drie bouwstenen. Voor de koolhydraten is dit over het algemeen geen probleem. Met wat havermout, een banaan en brood zit ik al snel op 60% van mijn dagelijkse inname. Ik heb juist veel meer moeite om voldoende vetten en eiwitten binnen te krijgen. Daarvoor moet ik dan ook door de dag heen ongezouten noten of avocado eten om de 100% te behalen.

Ik beleg mijn brood met eiwitrijke producten, bij het avondeten eet ik rund, kip of vis en tussendoor pak ik ook nog twee keer  skyr of magere kwark. Toch kom ik daarmee niet aan mijn dagelijks hoeveelheid eiwitten. Omdat ik het wel belangrijk vind om voldoende eiwitten binnen te krijgen vul ik mijn dieet aan met meerdere keren per week een Erwten proteïne shake. 

Erwten proteïne is een hoogwaardig eiwitpoeder dat ideaal is voor veganisten en mensen met een allergie voor dierlijke eiwitten. Het biedt een uitstekende voedingswaarde en is vrij van gluten, lactose en cholesterol. Erwten proteïne heeft een zeer goed aminozuurprofiel en is rijk aan "'vertakte keten aminozuren" (leucine, isoleucine, valine) en bevat meer aan arginine dan alle andere in de handel verkrijgbare eiwitten

Het lekkere is dat je hier oneindig mee kunt variëren. Eén van mijn favorieten is toch wel een shake met daarin 250ml kokosmelk, een handje frambozen en een scoop vegan erwten proteïne van Purason. Op mijn site deel ik graag nieuwe shake variaties, dus check deze regelmatig voor meer inspiratie.

En als afsluiter "Vergeet vooral niet te genieten want voor je het weet begint de werkweek weer".