snack
BANANEN wortel brood
Afgelopen week lagen er bij mij enkele bananen welke aardig van kleur aan het veranderen waren. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik liever een gele dan helemaal bruine banaan eet. Maar om deze bananen nu weer meteen weg te gooien vond ik ook weer erg zonde. Dus wat doe ik dan, ik maak er een heerlijk bananenbrood van.

Ingrediënten
Voor 1 brood
- 2 rijpe bananen
- 3 wortels
- 4 eieren
- 1 handje rozijnen
- 1 handje amandelen
- 1 handje pecannoten
- 100 gr speltmeel
- 100 gr amandelmeel
- 1 el bakpoeder
- 1 el kaneel
- 1 el speculaaskruiden
- 2 spoon eiwit (optioneel ik gebruik hier meestal Ekopura voor)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de wortel schoon en snij deze in kleine partjes.
- Doe de wortel samen met de bananen, eieren en kruiden in een keukenmachine tot er een egale substantie ontstaat.
- Doe het meel en bakpoeder in een kom en meng deze ingrediënten goed doorelkaar. Doe hier vervolgens het beslag van wortel, banaan en kruiden bij en meng ook dit gezamenlijk tot een mooi geheel.
- Pak nu een bakvorm naar keuze en vet deze goed in. Doe er dan het beslag in.
- Zet de bakvorm nu in de oven en laat het brood 45min bakken.
Laat het brood goed afkoelen. Smakelijk.