Lunch

Speltbol met gemarineerde tempeh

Vandaag een keer geen zin in vlees of ben je net als ik gek op tempeh. Dan is dit broodje zeker de moeite waard.

We Are Healthy Gemarineerde tempeh

Ingrediënten

Voor 2 personen
* 2 speltbollen
* 250 gr tempeh
* 1 handje spinazie
* 1 handje gemengde sla
* 2 eetlepels verse atjar
* 10 schijfjes komkommer
* 2 eetlepels ketjap van merk A
* 2 theelepels sambal badjak
* 2 eetlepels pindakaas
* 2 theelepels citroen sap
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel walnoot olie
* 1 theelepel gember siroop
* 1 gebakken uitjes

Bereiding

  1. Neem voor de saus een kleine kom en doe daarin de pindakaas, 1 theelepel sambal, 1 theelepel citroensap en walnootolie. Roer alles goed door elkaar tot een mooie smeuïge saus.
  2. Neem nu voor de marinade een andere kleine kom en doe daarin de ketjap, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel sambal en 1 theelepel gembersiroo. Roer alles goed door elkaar en zet het even in de koelkast.
  3. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de olijf olie. Snij ondertussen de tempeh in kleine reepjes en bak deze vervolgens op een laag vuurtje mooi bruin. Wanneer de tempeh mooi bruin is voeg je de marinade toe en bak je het al roerend nog een vijftal minuten verder gaar.
  4. Snij nu de twee spelt bollen doormidden en beleg deze met wat komkommer, spinazie, sla en atjar. Doe er dan de tempeh en pindasaus op en als laatste een handje gebakken uitjes.

Wat ook lekker is, is een salade met gemarineerde tempeh. Neem dan wat extra spinazie, sla en komkommer en vul de salade aan met gekookte boontjes.