Op deze momenten denk ik heel vaak "kak waarom doe ik dit eigenlijk". Zo ook laatst weer tijdens een van de Wetrain bootcamp lessen in het park. Aan het einde van een toch al pittige workout werden we getrakteerd op een super set. Vijf rondes bestaande uit 20x Battle Rope Crossovers gevolgd door een resisted buddy walk van 100 meter en dit alles zonder ook maar één seconde rust.

Ontwikkeling van eigenschappen

Ook wanneer het even tegen zat herpakte ik mijn focus en zette ik mijn schouders er weer onder. Verstand op oneindig en lekker bikkelen. Maar er zijn ook momenten waarop ik helemaal stuk zit en bij mezelf denk "kak waarom doe ik dit eigenlijk". Een extra zetje van een trainer of buddy is dan welkom.  Trainen is meer dan bewegen en wekelijks je ding doen in de sportschool. Uiteraard is dat prima wanneer je gaat sporten om je sociale contacten te onderhouden. Maar wanneer je een serieus resultaat wilt behalen zal je toch echt dat extra stapje moeten doen. Het gaat dan om discipline, focus, doorzettingsvermogen en een juiste prikkel.

Deze eigenschappen heb ik in de loop van de jaren goed ontwikkeld. Ik heb geleerd om steeds weer keihard te werken om mijn doelen te bereiken.

Zo ook laatst weer tijdens een van de Wetrain bootcamp lessen in het park. Aan het einde van een toch al pittige workout werden we getrakteerd op een super set. Vijf rondes bestaande uit 20x Battle Rope Crossovers gevolgd door een resisted buddy walk van 100 meter om vervolgens weer naar de Battle Ropes te joggen, zonder enige rust.

Al bij de tweede set begonnen mijn benen verzuringsverschijnselen te vertonen en bij de vierde set dacht ik bij mezelf "Why......?”, "Waarom vind ik dit ook alweer leuk?". Bam en daar was het extra zetje: "doorgaan Rick, effe bikkelen", riep mijn coach. "Nog een ronde en dan ben je klaar." Eén ronde dacht ik licht geïrriteerd. Jij hoeft zelf zeker niet met touwen te slingeren en vervolgens 100 meter te lopen zonder vooruit te komen. Ik was even in strijd met mijzelf of eigenlijk met de ik geef op duivel en de ik zet door engel op mijn schouders.

Are Healthy De juiste focus

Een omslag in denken

Ik heb de duivel een zetje gegeven en heb mij gefocust op de laatste 5 crossovers en laatste 100 meter resisted walk, waarvan ik de laatste 20 meter echt moest afzien. Maar ik heb het gehaald! Volledig uitgeput ben ik neer geploft op de grond en ben zo enkele minuten blijven liggen. Tot mijn lichaam zich weer langzaam herpakte en het verslavende euforie gevoel naar boven kwam. Het gevoel van fack, ik heb het toch maar weer mooi geflikt. Het gevoel wat ik zonder de juiste discipline, doorzettingsvermogen, juiste prikkel en focus niet had kunnen bereiken…

Het is een omslag in de manier van denken en ik weet dat het veel discipline vergt. Maar wanneer je net als ik de resultaten gaat voelen en daarna ook nog eens gaat zien ga je net als ik verlangen naar de volgende training.

Grijp je focus en laat deze niet meer gaan.

Groeten,

 

Rick

WAH_logo_NEW_POS_landscape_small
Follow by Email
Facebook