Avondeten

Flammkuchen met tonijn en groenten

Wil je graag een pizza eten maar heb je geen zin in een diepvriespizza. Dan is een zelfgemaakte flammkuchen een goed alternatief. Een flammkuchen kun je op diverse manieren beleggen. Ik heb van daag gekozen voor tonijn met groenten.

Wahfood flammkuchen met tonijn en groenten

Ingrediënten

Voor 1 flammkuchen

  • 350gr speltbloem
  • 1 zakje droge gist (biologische)
  • 175 ml water
  • 1 klein bakje Hüttekäse
  • 100gr skyr of kwark
  • 1 kleine rode uit
  • 12 cherry tomaatjes
  • 1 kwart courgette
  • 1 blikje tonijn
  • 1 snuf zout en peper

Bereiding

  1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 250 graden.
  2. Doe de bloem, gist en een theelepel zout in een kom en roer alles goed  door elkaar. Wanneer je dit hebt gedaan giet je het water erbij en kneed je het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom met daarover een theedoek voor ongeveer 1 uur rijzen.
  3. Maak het blikje tonijn open en doe de inhoud in een vergiet. Laat de tonijn vervolgens even goed uitlekken.
  4. Snij ondertussen de courgette in dunne plakjes, de tomaatjes doormidden en de ui in ringen.
  5. Wanneer het deeg klaar is leg je dit op een stuk bakpapier met een laagje bloem. Het bloem zorgt er voor dat het deeg niet aan het papier blijft plakken. Neem een deegroller en rol het deeg uit tot het ongeveer 1/2 tot een 1 cm dik is. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Smeer dan de Hüttenkäse samen met de skyr uit over het deeg, en bedek deze met de tonijn, courgette, ui en tomaatjes. Tip: leg de tomaatjes met de bolle kant op de flamkuchen. Hiermee voorkom je dat je het deeg te nat wordt.
  7. Bak de flammkuchen ongeveer 15 minuten tot de bodem lekker krokant is.

Je kunt het deeg met de skyr en Hüttenkäse goed als basis gebruiken om eindeloos te variëren. Probeer eens een flammkuchen met ui, paprika en pata negra of serranoham.

Zelf vind ik het lekker om over de flammkuchen chillivlokken en geraspte parmezaan te strooien. Dat geeft vaak net wat extra smaak.