Snacks
Frisse guacomole
Dit is toch wel een van mijn lievelings dipsauzen. Lekker fris, een tikkeltje pikant en ook nog eens gezond. Dus je mag lekker dik scheppen en smeren.

Ingrediënten
Voor 1 kom
- 1 avocado
- 1/2 Spaanse peper
- 1/2 limoen
- 1 el olijfolie
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 3 el skyr
- 1 zout en peper
- 1 handje koriander
Bereiding
- Neem een kom en doe hier de olijfolie, peper en zout, limoensap en skyr in en meng alles goed door elkaar.
- Verwijder de schil van de knoflook en pers deze met een knoflook pers boven de kom.
- Snij nu de Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Verwijder nu de buitenste schil van de sjalot en snipper deze samen met de Spaanse peper, koriander en platte peterselie fijn. Voeg dit toe aan het mengsel roer alles goed door elkaar.
- Neem nu de avocado en snij deze doormidden en verwijder de pit. Prak de avocado in de schil met een vork goed fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Vervolgens snij je de tomaat in kleine stukjes en voeg ook deze toe.
- Roer nu alle ingrediënten door elkaar tot er een mooie egale saus ontstaat.