Voeding
Gevulde vleestomaten
Smaakvolle gevulde vleestomaten als lunch of bijgerecht.

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote vleestomaten
- 100 gr mager rundergehakt
- 150 geraspte parmezaanse kaas
- 200 gr gekookte basmatirijst
- 1 teen knoflook geperst
- 1 sjalot
- 4 el skyr
- 2 el dragonder
- 1 zout, peper en chili vlokken naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het hoedje van de tomaat en verwijder het vlees met een lepel.
- Snipper de sjalot en bak deze samen met het gehakt, knoflook en zout, peper en chili rul.
- Zet het vuur uit voeg nu de rijst, skyr en dragonder toe en roer alles goed door elkaar.
- Vul de tomaten met het mengsel en zet de hoedjes weer op de tomaat.
- Doe de tomaten in een grote ovenschaal en smeer de bovenkant dunnetjes in met olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak de tomaten in 25 min gaar.