Voeding

Gevulde vleestomaten

Smaakvolle gevulde vleestomaten als lunch of bijgerecht.

9A77BB0E-91EC-46D5-A022-B6B93C5713F5

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote vleestomaten
  • 100 gr mager rundergehakt 
  • 150 geraspte parmezaanse kaas
  • 200 gr gekookte basmatirijst
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 sjalot
  • 4 el skyr
  • 2 el dragonder
  • 1 zout, peper en chili vlokken naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij het hoedje van de tomaat en verwijder het vlees met een lepel.
  • Snipper de sjalot en bak deze samen met het gehakt, knoflook en zout, peper en chili rul.
  • Zet het vuur uit voeg nu de rijst, skyr en dragonder toe en roer alles goed door elkaar.
  • Vul de tomaten met het mengsel en zet de hoedjes weer op de tomaat.
  • Doe de tomaten in een grote ovenschaal en smeer de bovenkant dunnetjes in met olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak de tomaten in 25 min gaar.