Soep

Homemade bleekselderij courgette soep

Altijd leuk 3 halen 2 betalen maar wat doe je nu met een koelkast vol met groenten? Ik maak dan soep pannen vol met verse soep. Vandaag heb ik een grote pan met bleekselderij courgette soep gemaakt. En wat ik overblijft kun je heel goed invriezen. Lekker makkelijk voor tussendoor of om mee te nemen naar het werk.

IMG_9880

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 courgette
  • 2 boulionblokjes
  • 2 liter water
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 theelepel sambal
  • 1 snuf chili vlokken (optioneel)

Bereiding

  1. Zet een grote soep pan op het vuur en verwarm de olijfolie.
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze samen met de sambal in de olijfolie.
  3. Snij ondertussen de bleekselderij courgette in kleine stukjes.
  4. Voeg de bleekselderij en courgette toe aan de ui en knoflook.
  5. Fruit alles nog een minuut of 5 op een laag vuurtje mee.
  6. Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nu een 20 minuten op een laag vuur door pruttelen. Zorg wel dat je nu en dan door de pan roert.
  7. Wanneer de courgette zacht is geworden pureer je alles met een staafmixer tot een egale substantie.
  8. Serveer de soep met een lekkerstuk bruinbrood en garneer de soep eventueel met een draai cayennepeper en peterselie.