Tot het moment daar was en ik tegen mezelf zei: "Rick jongen, is dit nu waar het allemaal om draait?".

het roer om

Vorig jaar heb ik bewust de keuze gemaakt om het roer volledig om te gooien. Ik zat klem in de dagelijkse sleur van de dag. Ik maakte lange werkdagen, waarbij werkdruk, stress en bergen mail eerder hoofdzaak dan bijzaak waren. Wanneer ik na het werk thuis kwam, startte de dagelijkse routine van wassen, koken, tafeldekken, tafel leegruimen en alle overige huishoudelijke zaken. Vervolgens plofte ik om 20uur 30 gebroken op de bank neer. Ik voelde mij futlozer en futlozer worden en kon ook geen extra energie meer uit mijn werk halen. Toen was het moment daar, keek ik in de spiegel en tegen mijzelf: "Rickjongen dit kan zo niet langer. Is dit nu waar het allemaal om draait?".

Nee, dat klopte inderdaad, er was meer dan dit. Maar het uit spreken van deze woorden en vervolgens echt het roer omgooien zijn twee verschillende dingen. Want waar begin je? Ik was mij dan ook bewust dat deze stap groter was dan ik eigenlijk voor ogen had.

de zoektocht

Nadat ik voor mijzelf de keuze had gemaakt om een andere koers te gaan varen ben ik mijn zoektocht gestart. Een zoektocht waarbij ik helemaal terug ben gegaan naar de basis. Ik heb mijzelf de volgende drie vragen gesteld "Wie ben ik", "Waar word ik blij van" en "Waar gaat mijn hart sneller van kloppen". Want wat ik wel zeker wist is dat ik vooral dingen wilde gaan doen waar ik energie van kreeg.

Portrait Rick

Om deze vragen te beantwoorden ben ik op onderzoek uit gegaan. Ik heb persoonlijkheidstesten gedaan en gespard met coaches en senior. Daarnaast heb ik aan vrienden en kennissen uit mijn omgeving gevraagd om mij te omschrijven. De uitkomsten hiervan heb ik op een grote hoop gegooid en één voor één naast elkaar weggestreept. Net zo lang tot ik een mooi overzicht had van waaruit ik kon gaan werken. De Basis.

Maar ook lichamelijk heb ik mezelf hervonden. Ondanks dat ik altijd al veel aan sport deed voelde ik mij hierdoor niet altijd fitter. In tegendeel zelfs. Hoe hoger de werkdruk en het stressniveau werden, hoe meer ik het idee had dat ik dit met sport moest compenseren. Zeg maar gerust overcompenseren. Door deze overkill aan sport raakte mijn lichaam uitgeput en was er onvoldoende tijd voor herstel. Ik was soms volledig de balans kwijt. Met alle gevolgen van dien.

De laatste maanden heb ik me verdiept in dit onderwerp. Ik ben veel te weten gekomen over voeding, trainingsprogramma's en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Daarnaast ben ik een programma gestart waarbij ik mijn sportieve grenzen heb verlegd door zes weken lang driemaal per week intensief te sporten. In teamverband werkte ik aan kracht, fitheid en mindset. Ik ben in deze periode bewuster geworden van de essentie van voeding en rust. Het was dan ook uit de boze om alcohol te drinken. Iets dat voor een bourgondisch ingestelde Brabander soms best een uitdaging kan zijn.

Het nieuwe punt

Nu sta ik op een punt waarop alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Ik heb een baan gevonden in het communicatie vak. Het vak waar stiekem toch mijn hart ligt. Een baan voor 4 dagen per week, waardoor ik een dag per week tijd overhoud voor mijn passie Sport en Voeding. Ik voel me fitter en sterker dan ooit!

Maar het aller belangrijkste is dat ik nu alle tijd en rust heb voor mijn gezin. Er loopt weer een energieke en vrolijke papa rond in huis.

Groetjes Rick

WAH_logo_NEW_POS_landscape_small
Follow by Email
Facebook