Bijgerecht
Naanbrood
Omschrijving of introductie

Ingrediënten
Voor 8 broden
- 400 gr speltmeel
- 300 gr skyr
- 100 ml amandel melk
- 11 gr bakpoeder
- 1 snuf zout
Olie
- 100ml olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl sesamzaad
- 1 tl tijm
- 1 snuf peper en zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de olie in een kom en roer alles goed om. Laat de olie tijdens het voorbereiden van het brood rustig intrekken.
- Pak een grote kom en doe daar alle ingrediënten voor het brood in. Kneed alles tot dat er een soepel deeg ontstaat.
- Zet ondertussen een grillen of koekenpan op een hoogvuur. De pan mag goed heet worden.
- Maak van het deeg 8 gelijke bollen. Smeer een broodplank in met de kruiden olie en leg hier een bol deeg op. Rol de bol met een deegrollen uit tot dat deze nog enkele millimeters dik is. Strijk nu met een kwast ook wat olie aan de bovenzijde van het brood.
- Bak het brood aan beide zijde ongeveer 2 minuten tot dat deze mooi bruin zijn.
Eet het brood met bijvoorbeeld kikkererwten, falafel of met een lekkere salade.