Salade
Pasta met spinazie en gegrilde tomaatjes
Een pastasalade doet het eigelijk altijd goed. Zo ook dit recept. Want of je het nu bij een bbq, als lunch of hoofdgerecht serveert de schaal gaat eigenlijk altijd leeg. Ik eet een pastasalade het liefst op een warm lente of zomerdag.

Ingrediënten
Voor 2 personen
- 140 gr penne
- 200 gr verse spinazie
- 200 gr cherry tomaatjes of snoep tomaatjes
- 1 handje fijn geperste bieslook
- 1 teentje geperste knoflook
- 250 gr kipfilet in blokjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 snuf peper en zout
- 1 handje geroosterde pompoenpitten voor de topping
Bereiding
- Zet de oven een half uur voor dat je begint aan op 250 graden grillstand.
- Was onder tussen alle groenten en laat deze goed uitlekken.
- Doe 2 eetlepels olie in een ovenschaal en smeer deze goed uit. Doe er dan de tomaatjes in en gril deze ongeveer 20 minuten.
- Breng ondertussen 2 liter water aan de kook en bereid de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Doe onder tussen 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en laat deze langzaam op temperatuur komen.
- Voeg wanneer de olie warm genoeg is de kipfiletblokjes en knoflook toe en bak de kip mooi bruin.
- Vervolgens voeg je de spinazie toe en laat deze rustig mee bakken tot dat de spinazie mooi is geslonken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Neem voor het serveren een grote schaal en doe daar de pasta, kip en spinazie en roer alles goed door elkaar. Maak de schaal vervolgens mooi op met de gegrilde tomaatjes, bieslook en zonnebloempitten.
Je kunt eventueel nog extra olijf olie of zout en peper toevoegen en indien gewenst wat geraspte Parmezaanse kaas.