Ontbijt
Ricotta pannenkoeken met fruit
Wat is er nu lekkerder dan de dag te beginnen met homemade pannenkoeken en vers fruit. Deze ga ik zeker vaker maken.

Ingrediënten
Voor 10 kleine pannenkoekjes
- 250 gr ricotta
- 2 eieren
- 100 gr speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 150 ml kokosmelk
- 3 schijven verse ananas
- 1 banaan
- 150 gr zomerfruit
- 1 spoon eiwit (optioneel)
- 1 kokos olie
Bereiding
- Snij de banaan en ananas ik kleine stukjes bak de ananas op een laag vuurtje goud bruin.
- Doe vervolgens het zomerfruit met een scheutje water in een kleine steelpan en verwarm deze op een laag vuurtje.
- Doe de ricotta, eieren, speltmeel, bakpoeder en kokosmelk in een blender en mix het tot een egale substantie.
- Warm in een grote koekenpan de kokosolie op en bak nu de pannenkoekjes mooi bruin.
- Serveer de pannenkoeken in laagjes met tussen de pannenkoeken de stukjes banaan en ananas. Als laatste schep je het warm fruit over de pannenkoeken.